GÖCEK

GÖCEK

Ege’nin en güneyinde Akdeniz’le kavuştuğu noktada bir sahil kasabası. Yaz aylarında hayal ettiğiniz mütevazilikten biraz uzak. Göcek, Türkiye’nin en pahalı marinalarının yer aldığı, bu marinalara hizmet veren market, yat malzemesi mağazası, restoranlar ve butikleri ile geleceğin Capri’si olmaya aday. Öyle ki, yaz aylarında küçücük çarşısında her milletten, her konumda insanla karşılaşabilir, sıcak bir sohbete girişebilirsiniz. Bu sıcak sohbeti hepimizin aynı şeye aşık olmasına borçluyuz; deniz, güzel yemek, gusto. Bir de sahne arkasında bahar aylarında ve kışın bize kalan Göcek var tabii. Burada yaşamayı seçmiş olanlar için en tatlı zamanlar.

Ben Göcek’e yaklaşık üç buçuk sene önce taşındım. İstanbul’un keşmekeşiyle birlikte kendi iş hayatımın kaosunu bir nebze olsun hafifletip, hiç olmazsa yazları daha ruhuma hitap eden bir iş yapmak üzere bir Mayıs günü Göcek’e geldim. Niyetim bir konsept mağaza açmaktı. Biraz da kendi alışveriş tutkumu başkalarıyla paylaşmak. Geldiğim günün akşamında gördüğüm anda aşık olduğum mağazamı tutmuş, minik bir tekne tatili için yola düşmüştüm. Göcek’te bana destek olması için tanıştırıldığım herkes bu işin tutup tutmayacağını, fazla acele edip etmediğimi sorguluyordu. Bu dördüncü yazımız. Sadece mağaza ile kalmadı, üretime başladım, başka mağazalara ürün verdim, mikro ihracatlar yaptım, temsil ettiğim Türk tasarımcı sayısını 10’dan 50’ye çıkardım. Hepsinden önemlisi, hiçbir yerde bulamadığım huzuru Göcek’te buldum, bir aile kurdum. Bahar aylarında Göcek bize kaldığında doğanın, denizin tadını doya doya çıkardığımız minik bir aile.

Şimdi size biraz Göcek’ten bahsedeyim. En güzel ayları Mayıs, Haziran, Eylül, Ekim. Çarşısında önceden de bahsettiğim gibi alışık olduğunuz her türlü ürünü bulabileceğiniz MacroCenter, Migros, Gourmet Garage gibi marketler var. Küçük konsept mağazaları, marin malzeme satan yerli veya yabancı mağazaları ile kendiniz ve tekneniz için neredeyse her şeyi bulmanız mümkün. Tekneniz diyorum, çünkü Göcek’te ve civarında beşten fazla marina var. Koylarını görmeden gitmek Göcek tatilini ziyan etmek demek. Önünden denize girebileceğiniz iki adet büyük otel- D-Resort ve Rixos- dışında sayısız minik otel var. Ancak ne yazık ki minik otellerden denize girmeniz mümkün değil. Aracınız ile geldiyseniz 10-15 dakika mesafede İnlice, Günlüklü gibi halk plajları ve özel plajlar var. 30 dk yolu göze aldıktan sonra Fethiye, Akyaka vb. birçok tatil beldesine de erişebiliyorsunuz. Deniz taksi veya günlük tekneler ile koylardaki tesislerden günübirlik faydalanabiliyorsunuz. Tekne turlarının çok daha az kişilik versiyonları da mevcut. Civarda gezebileceğiniz İztuzu Plajı, Kaya Mezarları, Üzümlü Köyü, Azmak Nehri kıyısı gibi birçok yer var, tabii koylara doyabilirseniz.

Göcek, akşam yemeği ve sonrasında biraz müzik dinlemek isteyenler için son derece uygun, ancak Bodrum ya da Alaçatı’nın bangır bangır mekanlarını burada aramayın. Restoran ve mekan önerilerine gelince; biraz yanlı olmak zorundayım: ilk sırada eşimin işlettiği The Wicker by The Sea yer alıyor. Wicker biraz Tulum biraz Mykonos havası taşıyan atmosferi, sabah kahvaltısından gece yarısına kaliteli müziği (ayrıca DJ performansı ve canlı müzik geceleri), dünya mutfağının lezzetli örnekleri ile son üç yazdır Göcek severlerin gözdesi oldu. Deniz mahsulü sevenler için Göcek’te iskelesi bulunan tek mekan olan Güverte Restoran, Can Balık, Özcan Balık, koylarda ise Göbün ve Zeytin tavsiye edilir. Merkezde yer alan West Cafe, Hamam Koyu’nda yer alan Adia, D-Resort içinde yer alan Breeze Restoran ve Q-Lounge’da keyifli mekanlar arasında. Yemekten sonra keyifli müzik dinlemek isterseniz Wicker ve Q-Lounge’ın takvimlerine göz atın derim.

Gelelim alışverişe; Erw’s Göcek’i açtığım günden beri Türk tasarımcılarla çalışmayı ilke edindim. Bu kararımın sonucu her zaman beğeni ve memnuniyetle geri dönen müşteriler oldu. Mağazamda temsil ettiğim Türk tasarımcıların Yabancı müşterilerin nezdinde de günbegün eşsiz ve kaliteli olarak algılandığını gördüm. On tasarımcı ile çıktığım bu yola şu anda elliyi aşkın tasarımcı ile devam ediyorum. İlk günden itibaren çalışmaya devam ettiğim Juju, Papary gibi bazı markaların Dünya markası haline gelişini gururla izledim. Diğer yandan her sene yeni tasarımcılarla tanıştım, ufuk açan koleksiyonlarını Erw’s Göcek’in şık ve Bohem tarzıyla harmanladım. Kendi koleksiyonum olan Erw’s Resortwear’ı mağazanın ikinci yazından beri genişletiyorum. Yazları bu kadar sıcak olan Göcek’te doğal kumaş arayışım beni bu koleksiyonu hazırlamaya yönlendirdi. Ev ile iş yaşamı, yaz ve kışın karıştığı bugünlerde kimonolar koleksiyonumun vazgeçilmezi oldu.

Göcek’te keyifle alışveriş ettiğim bazı diğer butikler de Boutique Vals, Mahza, Lukka, Zeytin, Zuhal Akay. Göcek’te Roman, Penti, Katia and Bony gibi zincir mağazaları da bulmanız mümkün. Özellikle Roman’ın Göcek için seçtiği ürünlerin de tekne tatili ruhuna tam anlamıyla hitap ettiğine inanıyorum.

Göcek’te keyifli tatiller diliyorum :)

Etiketler: gocekte yapılacaklar, gocek magaza ve restoranlar
Mayıs 15, 2021
Listeye dön
Kategoriler
Son Blog Yazıları
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR